Incasso uitbesteden

Als bedrijf levert u producten of diensten en daar wordt u voor betaald, althans dat is de bedoeling. Er zijn helaas altijd klanten die niet kunnen of willen betalen. Om toch betaald te krijgen moet u vaak veel moeite doen door middel van herinneringen, er achteraan bellen en het sturen van aanmaningen. U kunt het incassotraject ook uitbesteden en een ervaren deurwaarders-en incassobureau inschakelen dat op zeer efficiënte wijze uw debiteuren tot betalen over laat gaan.

Effectief incassotraject

Wij hebben in de regio Zoetermeer jarenlange ervaring met het incasseren van openstaande facturen. U kunt ons inschakelen als u een klant heeft die maar niet wil betalen, maar u kunt ook uw gehele debiteurenbeheer aan ons uitbesteden. Wij stemmen ons effectieve incassotraject bovendien altijd af op uw organisatie en uw wensen.

De eerste fase van het incassotraject, de minnelijke fase, bestaat uit het veelvuldig herinneren van de debiteur aan de betalingsverplichting, het sturen van aanmaningen tot en met de ingebrekestelling. Vaak zijn in deze fase al zeer doeltreffend en wordt de betaling voldaan.

Mocht de debiteur alsnog niet aan zijn of haar betalingsverlichting hebben voldaan, dan kunnen we ook overgaan op de gerechtelijke fase. Dan is het aan de rechter om het vonnis te bepalen.

Kosten

De kosten die verbonden zijn aan het incassotraject zullen over het algemeen zoveel mogelijk bij de debiteur worden verhaald. Bij een gerechtelijke procedure zijn er naast incassokosten ook kosten voor het dagvaarden, het procederen (griffierecht) en de eventuele beslaglegging. Afhankelijk van het vonnis van de rechter zullen deze kosten over het algemeen ook bij de debiteur terecht komen.